“Ne Gerek Var Danışmana…”

“Ne Gerek Var Danışmana…”

Date: 23 Ekim 2018

Turizm Ajansı dergisi  “Ne Gerek Var Danışmana…” başlığı altında bir yatırım danışmanının genel olarak ne yaptığını, yatırımcıya yatırım aşamasında nasıl faydalar sağladığını ve ilerde neler sağlayabileceğini anlatan yazı yayımladı.


Yatırım mı işletme mi?

Danışmanların yatırımcıyla yolu genelde iki farklı safhada kesişiyor. Birincisi yatırım, ikincisi ise işletme aşamasında. Her iki iş arasında yol ve yöntem açısında önemli farklar olmasına rağmen, danışmanlar cephesinde bu konuda net bir ayrışma veya uzmanlaşma görülmüyor.

Danışman, yatırımcı istediği sürece yanında oluyor. Yatırımdan başlayıp işletmeye doğru evrilen danışmanlıklar olduğu gibi, yatırımcının oteli devrettiği süreçte arada regülasyon görevini üstlenenler de olabiliyor.


Metin Erdoğdu kimdir?

1965 yılında İstanbul’da doğdu. Liseyi Kabataş Erkek Lisesinde bitirdi. İTÜ Endüstri Mühendisliği’nde yüksek öğrenimini tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldı. Amerika’da işletme ve finansman alanında MBA yaptı. Türkiye’ye dönünce ticari yapılar alanında danışmanlık veren bir şirkette çalışmaya başladı. Galeria AVM, Kemer Country ve Bahçeşehir’in belli etaplarında görev aldı. Çalıştığı şirkete ortak oldu. Yaşanan bir ekonomik krizden sonra kendi şirketini kurdu. Horwath HTL’nin temsilciliğini aldı. Otel ve turizm projelerine odaklandı. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda otel yatırımına danışmanlık verdi.

 

Yazının tamamını görüntülemek için aşağıdaki linke tıklayınız.

https://www.turizmajansi.com/haber/ne-gerek-var-danismana-h28164