Avrupada Otel Yatirimlari

Horwath HTL’den, Türk girişimcilere Avrupa’da otel yatırım fırsatları

Date: 12 Nisan 2022

Author: Metin Erdogdu

Turizm Proje Dergisi

30 Mart 2022

Horwath HTL’den, Türk girişimcilere Avrupa’da otel yatırım fırsatları

Horwath HTL Türkiye, Ülke Direktörü Metin Erdoğdu, Türk girişimciler için Avrupa’da cazip koşullu otel yatırım fırsatlarını değerlendirdiği yazısında şu bilgilere yer verdi:  Uluslararası otel danışmanlık hizmetleri sunan Horwath HTL, Avrupa’da yerleşik 21 ülke ofisi ve geniş finansman ağı ile Türk girişimci şirketlerini uygun koşullarda otel sahibi yapıyor. Avrupa’nın normalleşmeye başlaması, otel taleplerinde ciddi yükselişlere neden oldu. Özellikle de fiziki ofis alanlarına olan talebin azalması, A klas ofislerin otele dönüşümünün önünü açtı. Bu durum düşük ilk yatırım harcaması ile daha karlı otel projelerine imkân sağlamakta. Mevcut işleyen otellerin yüksek satın alma maliyetine bir alternatif olarak ofisten dönüşen otel projelerini geliştirmek bu hizmetimizin amacını oluşturmakta.

Avrupa’daki Otel Avantajları – Sıfır Kur Riski; Tüm gelirler avro bazlı – Kira Garantili; Önemli otel işletme şirketleri ile sabit kira bazlı kontrat – İnşaatın yüzde100 ‘ üne kadar kredi – Satın alma bedelinin yüzde 70 ‘ine kadar kredi – 12 Yıla kadar, 2 yıl ödemesiz, balon ödemeli, düşük faizli kredi – Güçlü kira kontratı ile sınırlı teminatlar

Horwath HTL Rolü – Uygun taşınmazı bulmak – Fizibilitesini yapmak – Garanti kira veren Otel İşletme şirketini projeye dahil etmek – Gerekli proje finansmanı için bir Avrupa Bankası ile iş birliği oluşturmak – Bir proje şirketi (SPV) oluşturarak tüm paydaşların ortak onayı ile projeyi hayata geçirmek

Çalışma Modeli – Horwath HTL girişimci firmadan belirli bilgileri talep ediyor – Hedeflenen ülke ve bütçe ile proje alternatiflerini sunuyor – Koşulların uygun olması halinde münhasır sözleşme imzalayarak, proje bazlı çalışmaları yürütüyor.

Proje paketlerinin oluşturulmasında ölçek ekonomisi ve marka işletmesine uygunluk kriterleri çerçevesinde minimum 70 odalık projeler üzerinde çalışılmakta. Satın alma ve dönüşüm inşaatları için maksimum €35 milyon ‘luk yatırım sınırı, optimum finansal başarı dengesi olarak belirlendi.